Home > Diverse > Viken fibernett / Altibox – kundeservice gjenoppfunnet

Viken fibernett / Altibox – kundeservice gjenoppfunnet

Og da var jeg oppe på ny nettaksess hjemme. 25 megabit symmetrisk, det vil si like mye for opplastning som nedlastning, og med 25 megabit å ta av, så går det jo også an å bruke nettilkoblingen til sånt som sikkerhetskopiering av mangfoldige gigabyte. Altibox leverer nettet, Viken fibernett distribuerer det og kaller ut folk til å sette det opp, samt sender meg regning.

Jeg bestilte fra Viken fibernett for en drøy måned siden. Da jeg bestilte, spurte jeg hvor lang tid det ville ta før jeg kunne forvente å få noe lagt inn. Ettersom det henger fiber i gata, ville jeg tro det ikke ville ta altfor mange uker. Jeg fikk spørsmål av selger om de kunne komme dagen etter, og det gjorde de, dog 10 minutter for tidlig. Nettilgangen var på plass, og jeg kunne glede meg over 10 megabit symmetrisk. Selgeren hadde lovet meg en fet og fin “sentral”, som han kalte det, “aksesspunkt” for oss andre, som skulle klare hundrevis av megabit. Den jeg fikk, var imidlertid bare 802.11g, dvs begrenset til teoretisk 54 megabit, eller drøyt halvparten i praksis, så med initielle 10 megabit, var det fremdeles ikke noe problem. Ei heller med 25 megabit som skulle komme 1. april, som selgeren hadde lovet.

1. april sjekket jeg nysjerrig og fant at jeg fremdeles var på 10 megabit. Jeg ringte Viken fibernett og fikk beskjed om at, nei, 25 megabit skulle innføres fra 1. april og utover sommeren, og at jeg skulle få det i begynnelsen av juni. Greit nok, jeg har i det minste en cirka-dato, men selger har lovet mer, så sendte en epost til kundeservice og forklarte forholdet: Jeg hadde blitt lovet 25 megabit fra 1. apri, og et aksesspunkt som klarte 802.11n. Jeg presiserte at sistnevnte ikke var spesielt nøye, siden 802.11g uansett ikke klarer å utgjøre en flaskehals, men ville si ifra uansett. Viken fibernett brukte ei ukes tid på saken før de svarte med å sende to mann for å bytte aksesspunktet og sørge for oppgradering til 25 megabit.

Ei drøy uke senere, flyttet jeg på aksesspuktet, skulle koble litt til og fra, og oppdaget etter hver ved hjelp av kundeservice på telefonen at fiberpluggen/GBIC-en satt vaklete.  Jeg fikk satt ting som det skulle, eller lirka det på plass slik at det virka, men sendte ny epost til kundeservice, om at det var vakkel og at det virka nå, så lenge jeg ikke tok for hardt i det, men at det hadde vært greit å få fiksa det en dag. Dagen etter ringer Viken fibernett og spør om de kan sende ut folk, og dagen, i dag, etter ringte tekniker og sa han kunne komme på timen. Problemet var SC-adapteren som satt litt løst.

Jeg vil bare konkludere med at Viken fibernett / Altibox leverer kundeservice som er nærmest på høyde med den som gis til bedrifter, til 5-10 ganger prisen. Dette er intet mindre enn imponerende. At nettilkoblingen i tillegg har fungeret feilfritt så lang, er også en bonus. Gratulerer!

Categories: Diverse Tags:
 1. Fredrik
  May 2nd, 2011 at 05:11 | #1

  Det er forresten LC Gbic i CPL7.

 2. May 2nd, 2011 at 07:18 | #2

  hm… må kanskje prøve en svitsj fra jobben – se hva jeg får 😀

 3. frederic
  November 14th, 2011 at 13:32 | #3

  Jeg kan derimot ikke signere på dette. Kanskje er det ulik kundeservice på tv-siden versus nettsiden? Jeg har ikke hatt noen problemer med min internettilgang, men TV-signalene mine har derimot vært av det verste slaget. Jeg har konstant problemer med at bildet hakker og da gjerne samtidig med en jævlig irriterende lyd. Jeg har ringt til kundeservice 8 ganger og fått ymse forklaringer og forslag til løsninger. Fikk sågar ny dekoder, men til ingen nytte. Det siste nå er at de kanskje må skifte ut sentralen jeg har hjemme, men først må de foreta noen pingback prøver eller hva de kaller det. Det tar selvfølgelig lang tid før de blir ferdig med denne typen tester og de lover å ringe meg tilbake, men det er alltid jeg som må ringe dem, og det er ikke gratis. Spesielt ikke når du må vente i kø. Du kan selvfølgelig trykke på en knapp som muliggjør tilbakeringing fra deres side, men da må du være sikker på at du kan ta telefonen. Jeg forsøkte dette én gang og ble da ringt opp igjen halvannen time senere (“du mister ikke din plass i køen”, sier de) og da var jeg ikke hjemme.

  Jeg er ikke imponert over tv-delen av altibox. Har aldri vært borti dårligere tv-signaler før. Savner GET. Dessverre er det en gang slik at jeg har flyttet til et sted hvor det er Viken Fibernett som eier linjene, så jeg kan ikke skifte leverandør heller.

 4. November 14th, 2011 at 14:06 | #4

  @frederic
  Jeg har ikke TV, så jeg kan ikke si noe på den biten. Når det gjelder feilsøking av sånt, er ping-testing stort sett ubrukelig. Hjemmesentralen har imidlertid støtte for SNMP[1], som gjør det mulig å måle pakketap og sånt over tid. Det kan jo være Altibox ikke har noen skikkelig QoS-løsning[2], slik at annen trafikk vil kunne “ta plassen til” TV- og telefontrafikk, noe som i så fall ikke er spesielt bra.

  Når det gjelder bytte av leverandør, ville det nok ikke hjulpet å bytte til GET som tjenesteleverandør, selv om det var mulig, siden sånne problemer i hovedsak ligger i nettet, og ikke sentralt på “backbone”. Det er vel også derfor undersøkelser av blant annet post- og teletilsynet har vist at å tillate “roaming” på filberoperatører er en dårlig løsning – du ender opp med at alle skylder på alle, og at kunden blir skadelidende.

  roy

  [1] http://en.wikipedia.org/wiki/SNMP
  [2] http://en.wikipedia.org/wiki/Quality_of_service

 1. No trackbacks yet.