Home > Diverse > Åpent brev til Rødt om sexkjøpsloven

Åpent brev til Rødt om sexkjøpsloven

Jeg meldte meg inn i Rødt or noen år siden og mye av det partiet står for, er av mine hjertesaker. Det handler om menneskeverd og at penger ikke skal gå til finansakrobater som skor seg på offentlige tjenester, men heller til tjenester som går til mannen i gata. Men andre saker provoserer meg, som behandlingen av prostituerte.

Når jeg leser om at prostituerte ikke tør anmelde alvorlige lovbrudd i fare for å bli kasta på gata på grunn av den nye hallikparagrafen. Loven og paragrafen ble forfattet for å beskytte disse kvinnene (eller mennene, eller jentene eller guttene), men den nye lovteksten gjør i praksis enhver utleier til hallik hvis leietakeren selger sex. Dette er problematisk, spesielt når Rødt hevder å fremme de fattiges stemme, men samtidig står standhaftig for ei lov som rettferdiggjør å kaste folk på gata hvis de selger sex.

I Rødts prinsipprogram står det mye godt, men vedrørende de prostituerte har ikke noen andre blitt hørt, ei heller PRO-senteret, som sannsynligvis vet mest om dette. En partikollega konkluderte raskt med at “alle tidligere prostituerte han hadde snakka med, var for loven”. Det blir litt som å si at alle tidligere fattige er mot fattigdom.

Jeg håper Rødt ser litt nærmere på denne saken. Det blir ikke mindre prostitusjon av å kaste dem på gata. De får det heller ikke bedre på den måten.

roy

Categories: Diverse Tags:
 1. October 11th, 2016 at 23:24 | #1

  Jobber kan jo skiftes, hvorfor ikke bare finne en ny jobb. har hørt om prostiturte som har fådt sparken fordi de ikke vill ha sex med halikken. en venn av meg fikk sparken, nettop fordi. prostitusjon i det offentlige rom er jo ikke lov… men på nett har vi jo steder som sweetdate.no som ingen sier noe på. blir jo litt feil kansje. på nett er nesten alt lov. men i den fysiske værden, er ingen ting lov nesten.

  • October 12th, 2016 at 00:21 | #2

   Det er ikke forbud mot prostitusjon, det er bare forbudt å kjøpe sex, dvs, for menn, politiet er ikke ute etter kvinner som gjør det samme. Kvinner som selger sex blir også kasta på gata, fordiatte på grunn av den nye hallikparagrafen, er utleier automatisk hallik.

   Mange prostituerte kan ikke bare “skifte jobb”. En god del er så nede på egne problemer, det være seg økonomi, psykiatri eller rus eller gjerne en kombinasjon, at det ikke er mulig. Sexkjøpslova vi har i dag, og kanskje spesielt den oppgraderte hallikparagrafen, er noe av det mest kvinneligfientlige vi har sett i moderne politikk, og rødstrømpene står bak det hele.

 1. No trackbacks yet.