Home > Politikk > Narkotika i politiet?

Narkotika i politiet?

I enkelt yrker er det vanlig praksis å sjekke de ansatte jevnlig for rusmisbruk. Dette omfatter blant annet folk som jobber i forsvaret, i offshorevirksomhet og blant vektere. De som blir tatt, for eksempel ved hjelp av hårprøve, vil typisk miste jobbben. Innen politiet, er det derimot fritt fram, skulle man være så uheldig at man fikk problemer med ulovlige stoffer, får man hjelp til å komme seg videre. Forespørsel om disse forholdene til politiet og justisdepartementet per epost har ikke gitt svar.

Nå er det selvfølgelig positivt å hjelpe folk som havner på skråplanet, men er det virkelig forsvarlig å risikere at politifolk kan være ruset? Jeg vil ikke insinuere at rusmisbruk er et problem i politiet, men om det er slik at misbruk aksepteres eller forties, vil vi kanskje kunne se flere tilfeller som likner Robert Michael Aconcha-Kohn og Eugene Ejike Obiora.

roy

Categories: Politikk Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.