Home > Diverse > En hjertesak

En hjertesak

August 12th, 2009 Leave a comment Go to comments

Jeg kom for noen år siden over ei bok med tittel Web av Tor Åge Bringsværd. Boka fikk meg til å kaste meg over mye av det andre han har lest, med stor glede (med etpar små unntak). Hvorfor ingen av Bringsværds bøker er blitt oversatt til engelsk samtidig som at selv Andreas Bull Hansens bøker er det, er for meg en gåte. Men nok om det – Bringsværd skrev i 1966 novellen “En hjertesak” og sendte den inn til Dagbladet, som på den tiden hadde slagordet Tør der andre tier. Da ble det likevel ganske tyst fra Dagbladets side.

Jeg sendte epost til Bringsværd og spurte om den var utgitt noe annet sted, siden jeg, som jeg sa, gjerne vil dele den med flere, og han svarte at “nei, bare utgitt der (og et studentblad i 1970)”, men la ved novella og omtalen som et vedlegg i eposten. Det er med glede at jeg kan dele denne novella med andre etter tillatelse fra forfatteren. Se også vedlagt omtale med brev fra Dagbladet om begrunnelse for refusjon (les gjerne novella først).

En hjertesak

Dagbladets omtale om novella

Categories: Diverse Tags:
 1. Kai
  August 12th, 2009 at 15:01 | #1

  Absolutt like aktuell i dag og godt skrevet.

 2. Reveenka
  October 20th, 2009 at 17:31 | #2

  Takk for at du delte denne novellen. Noe spesiell, og skremmende, med tanke på at om hvis hadde skjedd.

 1. No trackbacks yet.